Pure borden

BORDEN EN BESTEK VOOR EENMALIG GEBRUIK SLECHT VOOR HET MILIEU? 
Ja natuurlijk, maar je gebruikt ze niet iedere dag.

Vooral bij (tuin) feestjes, verjaardagen & BBQ's wordt dankbaar gebruik gemaakt van wegwerp bordjes (disposables) omdat je zelf ook wilt genieten van het feest en niet met een berg afwas wilt blijven zitten tijdens of na het feest.
Daarnaast is voedselveiligheid met name in de zomer erg belangrijk, dus 2 borden per persoon is vrij gebruikelijk bij feestjes. 

De slappe plastic bordjes zijn niet goed vast te houden of worden per 2 tegelijk gebruikt omdat ze dan iets steviger zijn en de hitte iets minder te voelen is bij warme gerechten (bijvoorbeeld van de BBQ) 

Deze houders zorgen ervoor, dat gewone dunne papieren bordjes zelfs vol, met 1 hand vast te houden zijn. 

Door de houders te gebruiken is het niet meer nodig om het wegwerpmateriaal steviger te maken en kunt u volstaan met de dunste bordjes =  minder afval. De houders zelf gaan bij normaal gebruik vele jaren mee!  

Vergelijk bijvoorbeeld de zwaardere plastic wegwerpborden 35 tot soms wel 95 gram per stuk! (die met name in de zomermaanden en rond de feestdagen in de winkels liggen) eens met ons duurzaam geproduceerde papieren borden* van 14 gram en u kunt zelf wel uitrekenen hoeveel dit aan afval scheelt per feestje.  Een feestje waarbij een maaltijd genuttigd wordt, betekent al snel 2 borden per persoon, zeker als er vis & vlees gerechten geserveerd worden of bijvoorbeeld een dessert gerecht.  

Uiteraard kunt u ieder kartonnen / papieren bord gebruiken van 22,5 of 23 cm groot, maar wij adviseren een goede kwaliteit bij gebruik voor warme gerechten, bijv. de Pure borden, maar huismerken bij de groothandel, Hema bordjes en thema bordjes kunnen natuurlijk ook. Ook ideaal te gebruiken in combinatie met soepkommen van dezelfde kwaliteit.  


* De door ons aangeboden papieren borden van Papstar Pure

  • hebben een FSC keurmerk en TÜV kwaliteitsmerk
  • een perfecte pasvorm
  • productie uit primaire vezels, biologisch afbreekbaar, composteerbaar 
  • vrij van schadelijke stoffen
  • Een zeer hoge kwaliteit waardoor deze geschikt zijn voor warme en koude gerechten